Bland jord, smak och form på Öland

– experiment inom odling, mat och

byggnadsvård från en liten gård

på den öländska landsbygden.

Lägger rabarber på rabarbern

Några stora knölar var allt som skvallrade i vintras men så fort värmen kom krypandes blev vi varse om skatten vid vårt köksfönster.

Lägger rabarber på rabarbern

Några stora knölar var allt som skvallrade i vintras men så fort värmen kom krypandes blev vi varse om skatten vid vårt köksfönster.

Lägger rabarber på rabarbern

Några stora knölar var allt som skvallrade i vintras men så fort värmen kom krypandes blev vi varse om skatten vid vårt köksfönster.

22 maj 2023

22 maj 2023

22 maj 2023

Odling

Odling

Odling

Det är rabarber. Stor och gammal rabarber. Varenda besökare har blivit medtvingad en kasse för att skörden ej ska gå till spillo. Vi har själva fyllt kilovis med påsar i frysen och en och annan paj, saft och marmelad planeras inom kort. Väldigt tacksamt läge verkar det vara, om än vanskligt nära grunden. Kanske får knölarna flyttas i framtiden.

Enligt sägnen skall damen som bodde här förr ha kastat ut kaffesumpen genom det lilla fönstret ovanför planteringen och det ska vara därför de trivs så väl och blivit så stora och härdiga. Om det är sant vet vi inte men vi njuter oavsett mycket tacksamt av skörden dessa knölar ger.

Bland jord, smak och form på Öland

Bland jord, smak

och form på Öland